Hoe kan ik mijn woning beter beveiligen tegen indringers?  thumbnail

Hoe kan ik mijn woning beter beveiligen tegen indringers?

Published Jun 13, 22
6 min read

Huis beveiligen met een alarmsysteem

Een goede beveiliging van de woning is onmisbaar. Er zijn verschillende mogelijkheden: van alarmsysteem tot camerabewaking. Hiermee voorkomt u inbraak of legt u bewijs vast. Beveiligingscamera's voor in en om de woning geven u een veiliger gevoel. In dit artikel meer over de wet- en regelgeving en installatie van een draadloos alarmsysteem.

Hoe je huis beveiligen met een beveiligingscamera?

Met een betrouwbaar bewakingssysteem verlaat u met een gerust hart de woning. Ook tijdens het verblijf in de woning voelt u zich een stuk veiliger. Wat kan een bewakingssysteem voor u betekenen? Een (draadloos) alarmsysteem waarschuwt tegen indringers. Eventueel schakelt het bewakingssysteem de hulpdiensten in. Met beveiligingscamera’s kijkt u live mee wat zich in en rondom de woning afspeelt. Ook is het mogelijk om beelden achteraf terug te kijken. Zo identificeert u inbrekers of criminelen. Handig als bewijslast: u mag deze beelden dan ook aan de politie doorgeven.

Compleet alarmsysteem voor thuis

Een compleet alarmsysteem bestaat uit een basisstation, sensoren en een mobiele app. Via iPhone of Android toestel ontvangt u bewegingsmeldingen en waarschuwingen. U kunt dit alarmsysteem optioneel aansluiten op een meldkamer. Bij zorgverzekeringen is dit zelfs vereist. Een compleet alarmsysteem voor thuis is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Hierbij is het belangrijk dat u voor de beste kwaliteit gaat. Het systeem werkt bekabeld op de router en simkaart of op IP en simkaart. Een en ander hangt van het model af. Alarmsystemen zijn verkrijgbaar voor een bedrag tussen de € 150 en € 500.

huis zelf beveiligen

De eerste “geen Cloud” oplossing die onderzocht is, was de Hubitat Elevation Hub . Deze heeft geen Cloud, wel Zigbee & Z-wave-plus. Deze viel af vanwege te veel zelf instellen/programmeren/scripten (voornamelijk voor het ALARM deel) en geen G2/G4 mobiel aansluit mogelijkheden - Beste inbraakbeveiliging rondom je huis. De zoektocht leverde al een keer een “hit” op van het Alarm merk Lupus Electronics uit Duitsland, maar vanwege het ontbreken van Z-wave, is dit niet verder uitgezocht.

Lupus zegt dat de provider van SMS een wijziging doorheeft gevoerd waardoor het niet meer werkt. Zij gaan de software van de XT1 Hub niet meer aanpassen omdat dit onmogelijk zou zijn en het een “auslaufer” model is (Beste inbraakbeveiliging rondom je huis). Ik kon hem inruilen voor een nieuwe XT1-plus (de opvolger) tegen een zeer schappelijke prijs.

Ook de service (e-mail en bellen) is in deze 2 talen.. Een Alarmsysteem dient autonoom te werken. Als er geen internet of stroom is moet het nog steeds functioneren en bedienbaar zijn. Bij bijna alle “moderne” DIY Alarmsystemen moet je nu een account maken voor de Cloud en werkt de set alleen of maar gedeeltelijk met een werkende internetverbinding naar die Cloud - Beste inbraakbeveiliging rondom je huis.Ander punt is de veiligheid. Je deelt al je beveiligingsinformatie met een fabrikant via die zijn Cloud. Beste inbraakbeveiliging rondom je huis. Ze zeggen dat het allemaal veilig is, maar dat is absoluut niet te garanderen. Wil je dat wel dan moet je een BORG gecertificeerd bedrijf een Alarmsysteem laten aanleggen dat wordt aangesloten op een gecertificeerde meldkamer (PAC).Ook al die aanbieders van Alarm/Smarthome systemen met een abonnement en meldkamer maar ZONDER BORG hebben hele mooie reclame uitingen, maar die systemen worden vooral verkocht aan argeloze mensen die bang worden door een inbraak bij henzelf of in de buurt. De reclames spelen in op je gemoedstoestand. Voor mensen die geen DIY systeem willen of kunnen nemen: Lees eerst goed wat er staat op de CCV-site!! Zie sites/artikel/reclame/programma via de URL’s: . Beste inbraakbeveiliging rondom je huis..

Staat de Cloud in de EU dan valt die onder de GDPR gegevensbescherming. In Nederland heet deze "wet": Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Buiten de EU heb je deze wettelijke bescherming niet. Werkt de Cloud met versleutelde (encryptie) verbindingen en opslag van data? Kijk of de fabrikant componenten levert die ook op andere merken Hubs werken zodat je het liefst niet helemaal aan deze fabrikant bent overgeleverd, zeker als deze (en/of zijn Cloud) er mee stopt.

Hoe achterdeur beveiligen?

– Hub/Paneel kan signalen ontvangen van de sensoren en deze verwerken. – Hub/Paneel kan signalen versturen naar aangesloten componenten zoals sensoren, etc - Beste inbraakbeveiliging rondom je huis. -- Een aangesloten binnen of buiten-sirene bij je huis gaat AF (geef licht/geluid) bij een alarmering. – Hub/Paneel kan alarmeren via spraak of SMS via een ingebouwde 2G-GSM/4G module of ...internet via deze ingebouwde 2G-GSM/4G module.

. Er zijn een aantal voordelen van het gebruik van de Cloud. Deze vallen in 2 categorieën en afhankelijk van de fabrikant worden ze wel of niet aangeboden - Spycam. (i. p.v. voor de consumenten zelf meestal “technisch” te implementeren opties) - Je maakt een account aan op de Cloud van je Alarm/smarthome en registreert daarmee je systeem..De Cloud zorgt vervolgens voor een (veilige) verbinding buitenhuis naar je Alarm/smarthome . Beste inbraakbeveiliging rondom je huis..systeem ..Je hoeft dan geen technische instellingen voor te doen op je router c.

je Alarm/Smarthome ..Je hoef geen DDNS te nemen. Dit is een (gratis of niet) internet-server die altijd jou thuis ...modem-router weet te vinden..Je hoef ook niet een eventuele VPN (beveiligingstunnel voor internetverkeer) op te zetten. - De Cloud kan opslag aanbieden voor beeld/geluid van je camera's inclusief je slimme deurbel..Heb je opslag thuis (SD-kaart in camera of NAS/NVR) dan kan de dief deze vernielen/meenemen..De dief kan niet bij de Cloud waar die beelden staan! ..Ondanks dat een aantal NAS en NVR merken een stuk gebruikersvriendelijker zijn geworden, ..blijf het voor de niet technisch mensen moeilijke om in te stellen en te onderhouden.

Deze is ook op de CCV-site te vinden. Er zijn ook “VEB erkende installatie bedrijven” die pogen zoveel mogelijk de BORG normen te volgen, maar ze zijn vaak niet BORG gecertificeerd! Als een DIY Alarmsysteem al verwijst naar een norm, dan is dit vaak een “Grade 1” of “Grade 2” certificering (Beste inbraakbeveiliging rondom je huis) - draadloos alarmsysteem.

De “Grade 2” certificatie kan door een geaccrediteerde institutie binnen de EU worden toegekend. Je kunt vaak niet zien welk instituut de certificatie heeft toegekend ,zoals bij KEMA-keur en TÜV. De reclame jongens zullen het instituut/land er vaker bij zetten als dit Nederland, Duitsland of Zweden is. Dit klinkt als zeer betrouwbaar.

Hiermee wil we niet zeggen dat een Bulgaarse instituut slechte “Grade 2” certificatie afgeeft. Beste inbraakbeveiliging rondom je huis. Dat weet we gewoonweg niet. Volgens de Nederlandse BORG richtlijnen van het CCV houdt “Grade 2” in dat het betreffende apparaat ingezet kan worden voor een “Grade 2” Alarminstallatie. Hierbij moet de installatie uitgevoerd worden door een BORG bedrijf! Dus “Grade 2 “ is meer dan een apparaat.

hoe je huis beveiligen tegen inbraakAls je bijvoorbeeld met Google zoekt op "reviews van Alarmsystemen" kom je na de "Advertenties" op sites met zogenaamde reviews en aanbevelingen. Dit zijn echter allemaal "partner-sites" van BOL, Coolblue, Amazon etc., met links naar producten die zij graag aan jouw willen verkopen of ze nu geschikt zijn voor een goed alarm of niet (Alarmsystemen).

Die sets zijn ook niet te verkopen, Marktplaats staat er vol mee, maar vaak kun je de Hub van zo'n set alleen gebruiken als je weer zo'n duur abonnement er van overneemt of opnieuw afsluit. Als je even zoekt vindt je bijvoorbeeld van Verisure veel negatieve ervaringen (zie bijvoorbeeld: TROS RADAR Forum). Beste inbraakbeveiliging rondom je huis.

Het meest makkelijk om zelf SLIM toe te passen en te installeren in huis zijn slimme lampen en slimme plugstekkers. De oude lamp draai je UIT de fitting en de nieuwe slimme lamp er IN. Even de slimme lamp koppelen aan je Hub of Cloud en je bent klaar.De fysieke schakelaar staat normaliter op AAN en de slimme lamp zet je UIT of AAN met je App. Wil je toch de slimme lamp die UIT staat met de fysieke schakelaar bedienen dan zet je de fysieke schakelaar UIT en direct weer AAN. De slimme lamp gaat dan branden (AAN) en geeft aan je Hub of Cloud door dat die AAN staat.

Compleet alarmsysteem voor woningen en bedrijven

Bedrijven investeren al langer in goede alarmsystemen. Ook steeds meer particulieren kiezen hiervoor. Dankzij een goed alarmsysteem verkleint u de kans op inbraak. Bij een poging tot inbraak worden inbrekers afgeschrikt of is de pakkans vrij groot. Dat er zoveel vraag is naar een compleet alarmsysteem is dan ook niet vreemd. Al enkele jaren dalen de inbraakcijfers, allemaal te danken aan goed werkende inbraakwerende middelen.

Verschil tussen luid alarm en stil alarm

Normaal gesproken werkt een alarmsysteem met een luid alarm. Zodra een raam of deur opengaat of er wordt beweging gedetecteerd gaat er een sirene af. Deze sirene heeft een geluidsniveau van 120 dB en soms nog hoger. De sirene schrikt inbrekers af. Bovendien worden buurtbewoners gewaarschuwd. Een alarmsysteem met sirene is vooral aan te raden in dichtbevolkte gebieden. Er moet namelijk altijd iemand in de buurt zijn om een kijkje te kunnen nemen. Een stil alarm laat geen sirene afgaan. De melding wordt doorgezet naar een meldkamer.

Dit gebeurt er bij een stil alarm

Een stil alarm werkt anders dan een luid alarm. Er zijn bewegingsmelders en raam/deurmelders aanwezig. Bij detectie van beweging of wanneer een raam of deur open gaat dan klinkt er geen sirene. Hierdoor worden inbrekers ook niet gewaarschuwd. Ondertussen gaat er wel een stille melding naar de meldkamer. De centralist van de meldkamer ontvangt de alarmmelding. Deze schakelt de hulpdiensten in. Ook wordt de sleutelhouder gebeld, om te kijken of het niet om een valse melding gaat. Een stil alarm heeft voor- en nadelen. Het grootste voordeel is dat inbrekers niet gewaarschuwd worden. Hierdoor wanen ze zich veilig en zullen niet vluchten. Wanneer de politie op tijd ter plaatse is dan kunnen ze de dieven op heterdaad betrappen. Nadeel van een stil anderen is dat buurtbewoners niet gewaarschuwd worden. Hierdoor kan het lang duren voordat iemand iets in de gaten heeft. Uiteraard worden politie en de eigenaar van het pand wel direct gewaarschuwd. Het beste draadloze alarmsysteem voor je huis is effectiever dan een bekabelde beveiliging. Een voor de hand liggend voordeel is dat criminelen geen draden kunnen doorknippen om het alarm tegen te houden. Enkele andere voordelen van een draadloos alarmsysteem zijn de waarschuwingen die je ontvangt via sms of een mobiele app, compatibiliteit met virtuele persoonlijke assistenten (Alexa en Google), en de mogelijkheid om je systeem op elk gewenst moment te updaten.
Devan Steigerbouw is gespecialiseerd in Stellingbouw en steigerbouw

Latest Posts

Nieuw Huis Bouwen Op Eigen Grond

Published Jan 18, 23
6 min read

Star Meubelen Den Haag

Published Jan 07, 23
6 min read

Zandsteen Bouwmateriaal

Published Jan 06, 23
10 min read